SPEL

For english, click here.

Alea Jacta Est inviterer til spillfestivalen SPEL 12 på Quality Hotel Residence Sandnes fredag 3. november 2023 til søndag 5. november 2023.

VERVEPREMIE! Dersom du ikke har deltatt på SPEL tidligere, kan du skrive navnet på den som vervet deg når du registrerer påmeldingen. Alle som har vervet noen som ikke har deltatt på SPEL før vil få et lodd per verving i en trekning hvor vinnerne får velge flotte premier fra premiebordet. Jo flere ververe, jo flere premier gir vi bort!

SPEL har også hatt besøk av NRK under SPEL 5. Se deres flotte bilder og videoreportasje.

Brettspill med Takras har også en reportasje fra SPEL 2, som kan sees her:

Hvem er dette for?

Alle som er interesserte i analog spilling, er velkommen på vårt arrangement. Det vil si for hele familien! Vi har frispilling hele helgen, men også turneringer i forskjellige brettspill. Hos oss kan du spille vanlige strategispill, wargames, Magic, minatyrspill og så videre. Det viktigste er at du har lyst å treffe andre spillglade og ha det gøy.

Program SPEL 12: Er under utvikling 

SPEL 12

 • Silent auction: Ta med spill du ønsker å selge, sett navn og minstepris i skjema, sett de frem på eget bord, du byr med navn, beløp og telefonnr. 
 • Hotness bord med spill fra Essen Spiel 2023, med mulighet for å vinne spillet. 
 • Tumbling dice konkurranse
 • Registrer vinneren av spill i frispilling, for mulighet for å vinne premie.
 • Quiz: m/alle hjelpemidler (starter lørdag, innlevering kl. 21.00)

FREDAG:

Åpner kl. 12

 • Kl. 12:00 Frispillingen starter
 • Kl. 18:00 House of Cats turnering 
 • Kl. 20:00 PitchCar turnering

LØRDAG:

Åpner kl. 10

 • Kl. 12:00-15:00 Barneturneringer 0-8 år, 9-15 år
 • Kl. 12:00 Necromunda demo
 • Kl. 15:00 Cascadia turnering
 • Kl. 17:00 D&D (Rollespill)
 • Kl. 18:00 Tucana builders turnering 
 • Kl. 21:00 Partytime (Times up, Blood on the clocktower, Secret Hitler osv.)
 • Kl. 21:00 Quiz innlevering

SØNDAG:

Åpner kl. 10

 • Magic turnering
 • Kl. 14:00 Silent auction end
 • Kl. 15:00 Premieutdeling
 • Kl. 20:00 Dørene lukkes

Endringer/konkretiseringer i programmet kan forekomme, hold dere oppdatert her og på Facebook: SPEL

Overnatting:

Alle deltagere på arrangementet kan bestille rom på Quality Hotel Residence Sandnes til rabattert pris.

Overnatting bestilles og betales av hver enkelt deltager etter behov. Tilreisende som ønsker å booke hotellrom, kan kontakte hotellet direkte på mail:  q.residence@strawberry.no eller tlf: 51 60 57 00 og oppgi bookingkode: 09916 eller SPEL Vinter 2023

Tilbudet varer til 15.oktober.

Enkeltrom  inkludert frokost: 1140,- per natt.
Dobbeltrom inkludert frokost: 1340,- per natt. +250,- for ekstra seng.

Mat og drikke:

Det er ikke tillatt med medbrakt mat og drikke under arrangementet.  Hotellet ligger midt i Sandnes sentrum og det finnes masse bra spiseplasser innen kort gangavstand. Hotellet har også eget brasseri.
Det er ikke tillatt med alkohol inne i spillokalet, men det er bar på hotellet og gode muligheter for å sitte i lobbyområder både i første og femte etasje. NB: Det vil være en bankett inne i Storsalen i konferanseområdet fredag kveld(m/servering av alkohol).

Parkering:

Hotellet anbefaler parkering på Amfi-vågen sitt P-hus for kr 175,- pr døgn. Parker da i 4. etg i Amfi-vågen sitt P-hus. Der er det gratis parkering i 2 timer ved ankomst. Ellers finnes det parkering overalt i Sandnes sentrum, for langtidsparkering kan vi anbefale parkering ved rådhuset.

Priser:

 • Hele helgen, over 25 år (fyller minst 26 i kalenderåret 2022): 350,-
 • Hele helgen, mellom 13 og 25 år (født etter 1996): 100,- (Prisen inkluderer medlemskap i klubben).
 • Helgepass for personer under 13 år betaler kun 100,- men må ha følge av en voksen. (Prisen inkluderer medlemskap i klubben).
 • Dagspass: 200,- Gjelder for én person enten fredag, lørdag eller søndag og betales kontant i døren.
 • Familie hele helgen: 700,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
 • Dagspass familie: 350,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
 • Gratis adgang for personer som følger funksjonshemmede, og har godkjent ledsagerbevis utsedt av kommunen.

Påmelding:

https://forms.gle/KqSbAkbtey7hiqJB8

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvilke spill kan jeg spille på arrangementet?  

Svar: Alle typer brettspill, kortspill, miniatyrspill. Her er takhøyden stor, og spillegleden enda større.

Hva er frispilling?

Svar: Frispilling betyr at man finner et spill som man ønsker å spille, og deretter finner noen som ønsker å bli med å spille. Det vil være svært mange spill tilgjengelig i lokalet, så det vil være noe for enhver smak. SPEL har også egne medarbeidere som vil være behjelpelig med å velge spill eller lære bort regler. Foruten frispilling er det også satt opp noen faste spill i programmet (turneringer).

Må jeg ta med egne spill?

Svar: Nei, vi stiller med en god del spill, men vi ser veldig gjerne at deltagerne på arrangementet tar med sine egne spill og gjør dem tilgjengelig for spilling. Rent praktisk fungerer det slik at folk setter spillene sine på egne bord avsatt til dette. Så kan alle deltagerne på festivalen låne disse for å spille. Det er lurt å legge en navnelapp inni spillene du tar med, slik at ikke folk tar med seg feil spill hjem etterpå. Viktig: Hvis du låner spill, husk at dette er fra private samlinger. Behandle spillene pent og rydd tilbake på riktig plass når du er ferdig.

Hva vil det si å være med på en turnering?

Svar: Det betyr at du blir med på en uhøytidelig konkurranse i ett bestemt spill. Som regel blir det spilt en innledende runde og deretter en finale. Men det kommer helt an på hvilket spill det er turnering i. Dersom du er så heldig/dyktig at du vinner en turnering, vil du få en premie på premieutdelingen. Det er gratis å være med på turneringer så lenge du har betalt deltakeravgift eller dagspass.

Hvordan melder jeg meg på en turnering?

Svar:  Det er mulig å melde seg på turneringene på stedet, dersom det er ledig plass. Det vil ligge påmeldingslister i lokalet.

NB. Fullstendig turneringsprogram vil offentliggjøres på denne siden nærmere arrangementet.

Jeg er usikker på om jeg kan reglene godt nok til å være med i en turnering. Hva bør jeg gjøre?

Svar: Hver turnering har en egen spilleder som har ansvar for å gjennomføre turneringen. Forhør deg med han/henne. Mange av turneringsspillene er så enkle at du kjapt kan lære deg reglene godt nok til å spille i turneringen, mens andre kan være for avanserte til at det er lurt å delta uten forhåndserfaring. Det vil bli opplyst på forhånd om det vil bli gitt opplæring i hvert enkelt turneringsspill.

Hvordan fungerer premieutdelingen og hva kan man vinne?

Svar: Våre sponsorer forsyner oss med en rekke forskjellige brettspill. Disse blir satt på et eget premiebord. Under premieutdelingen vil de forskjellige turneringsvinnerne kunne hente premier i prioritert rekkefølge. Det vil også deles ut premier trukket tilfeldig blant de som var tidlig ute for å melde seg på. I tillegg trekker vi ut tilfeldige vinnere av frispill gjennomført under hele helgen (gitt at disse spillene har blitt registrert).

Til hvilket kontonummer skal jeg betale?

Svar: Betalingen skal skje til kontonummer 3201.63.39112. Du kan også betale med Vipps til 88475 som er nummeret til Alea Jacta Est. Husk å merke betalingen med fullt navn.

Comments are closed.