SPEL

For english, click here.

Alea Jacta Est inviterer til spillfestivalen SPEL 9 på Thon Hotel Sandnes fredag 27. september 2019 til søndag 29. september 2019.

Merk at vi trekker ut tre heldige premievinnere blant de 50 første forhåndspåmeldte!

VERVEPREMIE! Dersom du ikke har deltatt på SPEL tidligere, kan du skrive navnet på den som vervet deg når du registrerer påmeldingen. Alle som har vervet noen som ikke har deltatt på SPEL før vil få et lodd per verving i en trekning hvor vinnerne får velge flotte premier fra premiebordet. Jo flere ververe, jo flere premier gir vi bort!

SPEL har også hatt besøk av NRK under SPEL 5. Se deres flotte bilder og videoreportasje.

Brettspill med Takras har også en reportasje fra SPEL 2, som kan sees her:

Hvem er dette for?

Alle som er interesserte i analog spilling, er velkommen på vårt arrangement. Vi har frispilling hele helgen, men også turneringer i forskjellige brettspill. Hos oss kan du spille vanlige strategispill, wargames, Magic, minatyrspill og så videre. Det viktigste er at du har lyst å treffe andre spillglade og ha det gøy.

Program SPEL 9:

Løpende turnering over hele helga:

 • Klaskturnering (påmelding i resepsjonen)

Fredag:

Åpner kl 12

Klask løpende turnering: komité (påmelding i resepsjonen)

Programmet for øyeblikket, forbehold om at endringer kan skje.

 • Kl. 16:00 Terraforming mars turnering
 • Kl. 18:00 Speed Splendor turnering
 • Kl. 20:00 Pitch Car turnering
 • Har du lyst å bidra til programmet? Ta kontakt!

Lørdag:

Åpner kl. 10

 • D&D på norsk, påmelding i resepsjonen
  «The end of the world» rollespill, påmelding i resepsjonen.
 • Kl. 10:00 Tapestry turnering (hvis vi får nok kopier)
 • Kl. 12:00-15:00 Barneturneringer
 • Kl. 12:00 Ungdomsturneringer
 • Kl. 15:00 Catan Big game
 • Kl. 18:00 Azul Stained glass of Sitra turnering
 • Kl. 21:30 Partygame «bonanza»

Søndag:

Åpner kl. 10

 • Kl. 10:00 Blood Bowl turnering
 • Kl. 13:00 Premieutdeling
 • Kl. 18:00 Dørene lukkes

Endringer/konkretiseringer i programmet kan forekomme, hold dere oppdatert her og på Facebook: SPEL

Overnatting:

Thon Hotell Sandnes

Thon Hotell Sandnes

Alle deltagere på arrangementet kan bestille rom på Thon Hotel Sandnes til rabattert pris:

Dobbeltrom én person* inkludert frokost: 945,- per natt.

Enkeltrom én person* inkludert frokost: 645,- per natt.

* Tillegg for person nummer 2 vil være 200,- per natt.

Overnatting bestilles og betales av hver enkelt deltager etter behov. Tilreisende som ønsker å booke hotellrom, kan oppgi bookingkode «26281742»

Mail for bestilling av rom: sandnes@thonhotels.no

Mat og drikke:

Det er tillatt med medbrakt mat og drikke under hele arrangementet. Foruten spillelokalene, disponerer vi et fint uteområde med bord og stoler hvor det kan nytes mat dersom været tillater det. Hotellets nærmeste nabo er et Pizzabakeren-utsalgssted. Fem minutters gange vil ta deg til en Shell-stasjon eller Lura Turistheim som selger hjemmelaget norsk husmannskost. Det ligger også en Kiwi 350 meter fra hotellet. Kjøpesenteret Kvadrat er 15 minutters gåtur unna (1,3 km). Her er det McDonalds og en rekke andre spisesteder.

Priser:

 • Hele helgen, over 25 år (fyller minst 26 i kalenderåret 2019): 300,-
 • Hele helgen, mellom 13 og 25 år (født etter 1993): 150,- (Prisen inkluderer medlemskap i klubben). Pris for de som allerede har betalt medlemskap: 100,-
 • Personer under 13 år betaler kun 75,- men må ha følge av en voksen. (Prisen inkluderer medlemskap i klubben). Pris for medlemmer: 25,-
 • Dagspass: 150,- Gjelder for én person enten fredag, lørdag eller søndag og betales kontant i døren.
 • Familie hele helgen: 600,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
 • Dagspass familie: 350,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
 • Det er gratis parkering utenfor hotellet.

Påmelding:

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvilke spill kan jeg spille på arrangementet?  

Svar: Alle typer brettspill, kortspill, miniatyrspill. Her er takhøyden stor, og spillegleden enda større.

Hva er frispilling?

Svar: Frispilling betyr at man finner et spill som man ønsker å spille, og deretter finner noen som ønsker å bli med å spille. Det vil være svært mange spill tilgjengelig i lokalet, så det vil være noe for enhver smak. SPEL har også egne medarbeidere som vil være behjelpelig med å velge spill eller lære bort regler. Foruten frispilling er det også satt opp noen faste spill i programmet (turneringer).

Må jeg ta med egne spill?

Svar: Nei, vi stiller med en god del spill, men vi ser veldig gjerne at deltagerne på arrangementet tar med sine egne spill og gjør dem tilgjengelig for spilling. Rent praktisk fungerer det slik at folk setter spillene sine på egne bord avsatt til dette. Så kan alle deltagerne på festivalen låne disse for å spille. Det er lurt å legge en navnelapp inni spillene du tar med, slik at ikke folk tar med seg feil spill hjem etterpå. Viktig: Hvis du låner spill, husk at dette er fra private samlinger. Behandle spillene pent og rydd tilbake på riktig plass når du er ferdig.

Hva vil det si å være med på en turnering?

Svar: Det betyr at du blir med på en uhøytidelig konkurranse i ett bestemt spill. Som regel blir det spilt en innledende runde og deretter en finale. Men det kommer helt an på hvilket spill det er turnering i. Dersom du er så heldig/dyktig at du vinner en turnering, vil du få en premie på premieutdelingen. Det er gratis å være med på turneringer så lenge du har betalt deltakeravgift eller dagspass.

Hvordan melder jeg meg på en turnering?

Svar: Dersom du vil være sikker på å få plass i en eller flere turneringer, er det lurt å sende en forhåndspåmelding til oss. Skriv en e-post der du skriver navnet ditt og hvilke turneringer du ønsker å melde deg på i. Da vil du være sikret plass. Det er også mulig å melde seg på turneringene på stedet, dersom det er ledig plass. Det vil ligge påmeldingslister i lokalet.

NB. Fullstendig turneringsprogram vil offentliggjøres på denne siden nærmere arrangementet.

Jeg er usikker på om jeg kan reglene godt nok til å være med i en turnering. Hva bør jeg gjøre?

Svar: Hver turnering har en egen spilleder som har ansvar for å gjennomføre turneringen. Forhør deg med han/henne. Mange av turneringsspillene er så enkle at du kjapt kan lære deg reglene godt nok til å spille i turneringen, mens andre kan være for avanserte til at det er lurt å delta uten forhåndserfaring. Det vil bli opplyst på forhånd om det vil bli gitt opplæring i hvert enkelt turneringsspill.

Hvordan fungerer premieutdelingen og hva kan man vinne?

Svar: Våre sponsorer forsyner oss med en rekke forskjellige brettspill. Disse blir satt på et eget premiebord. Under premieutdelingen vil de forskjellige turneringsvinnerne kunne hente premier i prioritert rekkefølge. Det vil også deles ut premier trukket tilfeldig blant de som var tidlig ute for å melde seg på. I tillegg trekker vi ut tilfeldige vinnere av frispill gjennomført under hele helgen (gitt at disse spillene har blitt registrert).

Til hvilket kontonummer skal jeg betale?

Svar: Betalingen skal skje til kontonummer 3201.63.39112. Du kan også betale med Vipps til 88475 som er nummeret til Alea Jacta Est. Husk å merke betalingen med fullt navn.

Hva slags regler innebærer Magic?

Ta med ditt Commander-deck. Casual-play 100 kort. Offisiell ban-liste brukes. Ingen proxier (eier du kortet kan du bruke det). Commander er ny formalisering av det uoffisielle navnet Elder Dragon Highlander. Basert på uttrykket “There can be only one.” fra Highlander.

Comments are closed.