Skapelsesberetningen

Jeg har alltid vært en plage i selskapslivet med å dra fram spill – og ta med spill til andre. Så det ble spilt mange forholdsvis enkle spill sammen med de mer uinvidde, eller litt mer komplisert tomanns etter middag med en konjakk til.

Kjøpte Puerto Rico med helt ny mekanisme og ble helt hekta. Lå nesten søvnløs og hadde ingen å spille med. Det var dråpen i abstinensglasset for brettspilling. Måtte finne noen å spille med – mer seriøst uten tvang.

Søkte litt på nettet og fant Piet som kontaktperson for Diplomacy poche i Rogaland. Fant også en slags blogg for Monica på Ålgård som spilte litt med venner. Hang opp en lapp på Outland om å treffe andre brettspillere med formål om klubb.

Piet hadde prøvd med brettspillklubb før som syknet hen og forsvant. Verdifull erfaring. Et stabilt lokale var viktig, og klubben måtte være inkluderende mot nye medlemmer. Sola kulturhus stilte villig opp og var gratis.

Så ble vi enige om å møtes. Vi gikk ombord to og to i Knizias Ark (Sola kulturhus).

To damer: Monica & Monika
To hollendere
To nordmenn: Piet og Øystein.

Dette måtte bare funke!

Vi hadde en liste på rundt seks forslag til navn. Alea Jacta Est var langt nede for min del. Var litt høytidelig og fortalte ikke almuen om hva slags klubb det er. Ønsket ABC (Alfa Boardgame Club) eller noe med West Coast – f.eks. WCB West Coast Boardgamers. Er en sucker for 3 bokstav-acronyms. Men flertallets diktatur bestemmer.

Dro så til Clas Ohlson for å kjøpe pengeskrin. Men alle pengene ville ha gått til pengeskrin, og det er jo dumt med en tom klubbkasse, så det ble bare en liten lærpung til å ha hundrelappen i.

Omtrent samtidig ble Hyperion startet og Piet var heldigvis dypt involvert her. Det ble da offentlig støtte og klubben har alltid hatt god økonomi.

I begynnelsen var det ofte bare Piet og meg. Men vi hadde det fantastisk med Star Wars Queen’s Gambit.

Men medlemsmassen økte sakte og vi hadde noen gullaldre med mange frammøtte. Klubbens styrke har alltid vært det sosiale og faktisk også klubbens svakhet. Folk har blitt godt kjent med hverandre gjennom klubben og begynt å treffes hos hverandre i helgene og ikke møtt opp på klubben på mandag. Synes likevel det er fantastisk at klubben bidrar til slikt. Men det krever at vi må være på aktiv jakt etter nye medlemmer. Og det har vært perioder vi ikke har vært flinke nok til det. Grunnstammen har greid seg med tilsig fra brettspillere som har funnet oss. Heldigvis har vi nå trådd inn cyberspace og brettspillere får vite om oss på en mer moderne måte enn rykter og brevduer. Nå viser det seg at det er alltid godt frammøte når det er gratis mat og konkurranser (fine premier). Derfor trår vi til med grill og spill og sånt oftere enn før.

Ingen tvil om at vi vil eksistere i ti år til (med litt innsats fra oss i styret).

– Øystein

Comments are closed.