Det er lov å drømme …

Det har lenge forundret meg at Stavanger ikke har en åpen con. Det hadde vært bra om de forskjellige miljøene, som f.eks. miniatyrspillere, Magic-spillere, rollespillere og brettspillere, kunne treffes og dele sin felles interesse for spill. Oslo har Arcon, Trondheim har Hexcon, Bergen har Regncon; det er på tide at Stavanger får til noe lignende. Jeg er håper vi i Alea Jacta Est kan starte denne prosessen snart. Har du lyst til å bidra er det bare å ta kontakt!

I mellomtiden kan jeg fortelle litt om mine erfaringer med spilltreff (cons) her i Norge.

Arcon (http://www.spillfestival.no/) i Oslo er Norges største spillfestival og avholdes en langhelg hvert år i slutten av juni. Dette arrangementet har blitt avholdt hele 30 ganger og hadde på sin storhetstid på 90-tallet over 1000 deltakere. I disse tider ligger deltakertallet rundt 600 – noe som fremdeles gjør det til Norges største av sitt slag. Arcon har en bred tilnærming til hobbyen og her er det både brettspill, rollespill, cosplay, auksjon, turneringer og Jippo (nytt tema hvert år). Arcon arrangeres på en videregående skole av en hel skokk frivillige. De er godt organisert og har gjort dette før. Her er det resepsjon, armbånd, kantine, felles spillbibliotek og nye tskjorter hvert år.

Det er endel frispilling på Arcon men hovedfokuset er planlagte puljer med spill som en melder seg opp på, møter til avtalt tid og spiller sammen. Dette gjør at en kan legge en plan for hva en har lyst å prøve på forhånd. Men det er ofte mulig å slenge seg med i siste liten også, dog sist i køen om det er trangt om plassee.

Spill-o-rama er et spilltreff som tar sin inspirasjon fra Alan Moon’s Gathering of Friends i USA, det vil si det er en privat venners venner samling og en trenger en invitasjon for å delta. Årets samling finner som vanlig sted på et hotell i Stavanger sentrum i November. Arrangementet har rundt 100 deltakere fra hele landet, og det er ikke uvanlig at noen utenlandske spill designere gjester samlingen.

Her er det frispilling som råder og det er et flott skue å se alle spillene som deltakerne har tatt med til alles disposisjon for helgen. Hovedvekten ligger på eurospill, men dette er virkelig plassen å teste det nye hotte spillet. Noe sideprogram i form av noen turneringer, konkurranser og samlinger er det også plass til.

Midwinter (http://midwinter.no/) er Haugalandets største spillfestival og arrangeres i Haugesund hvert år i mars. Festivalen arrangeres av Haugaland Brettspillklubb og var vokst veldig de siste årene. I overkant av 100 deltakere samles for turneringer og frispilling på et allaktivitetshus midt i sentrum av Haugesund. Her er det virkelig bredde i deltakerene som koser seg med turneringer, frispill, miniatyrspill og kortspill.

På Midwinter har de hatt en god tradisjon i å la barn delta, dette har gjort dette til en kjekk tradisjon for hele familien for endel ivrige brettspillere. Og her er blir alle tatt imot med åpne armer. Spillgleden er å ta og føle på, det er ikke vanskelig å forstå at Haugaland Brettspillklubb gjør det bra!

Vi i Stavanger kan ikke være dårligere. Du er herved invitert til å bli med og dra en lokal con i gang sammen med oss.

– Geir Harald

Comments are closed.