8. september

I klubben vår hender det ofte at vi har behov for spill som passer for tre personer. Her er noen som passer meget bra:

Cleopatra and the society of architects
Dette spillet er visuelt meget bra. Esken brukes også til å lage tempelet. Flott plastikknips som obelisker og sfinkser gir en ekstra wow-effekt.

cleopatra

Byggingen har et moderne tilsnitt. Her kan man bruke ulovlige materialer og svart arbeid. Man får da korrupsjonspoeng for å bruke slikt. Når spillet er slutt sjekker vi korrupsjonen. Den som har mest blir kastet til krokodillene og er ute av spillet. Og det er veldig ofte den som normalt ville ha vunnet!
Kort om spillmekanismen. Man går på markedet for å kjøpe kort (som er materialer og håndverkere). En artig vri er at kortene er stokket også med mix av forside/bakside. En rad kan da ha åpne kort du har lyst på, men også skjulte kort som muligens gir korrupsjon.

En kombinasjon av materialer vil gi deg mulighet til å plukke deler fra steinbruddet og bygge på tempelet. Bygging gir penger, bygg smart og du får mer penger.

Grunnen til at dette passer for tre spillere er at det går fort. Helt greit spill som ikke bør vare mer enn en time. Flere spillere og det kan bli dødperioder. Det er vanskelig å jakte på lederen i spillet, da det sannsynligvis er han/hun som har mest korrupsjon. Prøver du å ta igjen lederen kan det hende at du ender med å bli kastet til krokodillene.

Stephenson Rocket
Et typisk Knizia-spill som handler om den første jernbanen i England. I hver runde har du tre valg og kan bare bruke kun to av dem. Du planlegger hvor du skal ha stasjoner og investere i industri. Det gjelder å få jernbanen dit hvor du har bygd. Retningen blir bestemt av en kjapp auksjon med aksjer. Jernbaner som møtes blir fusjonert.

Tre spillere gir lite kaos. Det er ikke så stor forandring når det blir din tur igjen. Et greit spill som tar liten plass på bordet, og spilletid på litt over timen.

Wyatt Earp
Kortspill av typen Rummy. Tema er Ville Vesten hvor du jakter på kjente banditter som Billy the Kid og Jesse James. Det gjelder å spille ut kort som bankran for å øke belønningen, og samle på kort som gir deg mulighet til å arrestere og motta belønningen.

Hvorfor det er bra med tre spillere vet jeg ikke, men esken sier «te;Very good with 3 players»te;

Tar ofte disse spillene med på mandager. Ta en tur på mandag, og du vil ha mulighet til å prøve dem!

Comments are closed.