SPEL 6

For english, click here.

Alea Jacta Est inviterer til spillfestivalen SPEL på Thon Hotel Sandnes fredag 6. april 2017 til søndag 8. april 2017.

Merk at vi trekker ut tre heldige premievinnere blant de 50 første forhåndspåmeldte!

VERVEPREMIE! Dersom du ikke har deltatt på SPEL tidligere, kan du skrive navnet på den som vervet deg når du registrerer påmeldingen. Alle som har vervet noen som ikke har deltatt på SPEL før vil få et lodd per verving i en trekning hvor vinnerne får velge flotte premier fra premiebordet. Jo flere ververe, jo flere premier gir vi bort!

SPEL har også hatt besøk av NRK under SPEL 5. Se deres flotte bilder og videoreportasje.

Brettspill med Takras har også en reportasje fra SPEL 2, som kan sees her:

Hvem er dette for?

Alle som er interesserte i analog spilling, er velkommen på vårt arrangement. Vi har frispilling hele helgen, men også turneringer i forskjellige brettspill. Hos oss kan du spille vanlige strategispill, wargames, Magic, minatyrspill og så videre. Det viktigste er at du har lyst å treffe andre spillglade og ha det gøy.

Endringer/konkretiseringer i programmet kan forekomme, hold dere oppdatert på Facebook: SPEL

Overnatting:

Thon Hotell Sandnes

Thon Hotell Sandnes

Alle deltagere på arrangementet kan bestille rom på Thon Hotel Sandnes til rabattert pris:

Dobbeltrom inkludert frokost: 800,- per natt.

Enkeltrom inkludert frokost: 600,- per natt.

Overnatting bestilles og betales av hver enkelt deltager etter behov. Tilreisende som ønsker å booke hotellrom, kan oppgi bookingkode «Brettspillfestival 2017»

Mail for bestilling av rom: sandnes@thonhotels.no

Mat og drikke:

Det er tillatt med medbrakt mat og drikke under hele arrangementet. Foruten spillelokalene, disponerer vi et fint uteområde med bord og stoler hvor det kan nytes mat dersom været tillater det. Hotellets nærmeste nabo er et Pizzabakeren-utsalgssted. Fem minutters gange vil ta deg til en Shell-stasjon eller Lura Turistheim som selger hjemmelaget norsk husmannskost. Det ligger også en Kiwi 350 meter fra hotellet. Kjøpesenteret Kvadrat er 15 minutters gåtur unna (1,3 km). Her er det McDonalds og en rekke andre spisesteder.

Priser:

  • Hele helgen, over 25 år (fyller minst 26 i kalenderåret 2018): 300,-
  • Hele helgen, mellom 13 og 25 år (født etter 1992): 150,- (Prisen inkluderer medlemskap i klubben). Pris for de som allerede har betalt medlemskap: 100,-
  • Personer under 13 år betaler kun 75,- men må ha følge av en voksen. (Prisen inkluderer medlemskap i klubben). Pris for medlemmer: 25,-
  • Dagspass: 150,- Gjelder for én person enten fredag, lørdag eller søndag og betales kontant i døren.
  • Familie hele helgen: 600,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
  • Dagspass familie: 350,- Alle under 26 blir automatisk innmeldt i Alea jacta est.
  • Det er gratis parkering utenfor hotellet.

 

Påmelding:

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvilke spill kan jeg spille på arrangementet?  

Svar: Alle typer brettspill, kortspill, miniatyrspill. Her er takhøyden stor, og spillegleden enda større.

Hva er frispilling?

Svar: Frispilling betyr at man finner et spill som man ønsker å spille, og deretter finner noen som ønsker å bli med å spille. Det vil være svært mange spill tilgjengelig i lokalet, så det vil være noe for enhver smak. SPEL har også egne medarbeidere som vil være behjelpelig med å velge spill eller lære bort regler. Foruten frispilling er det også satt opp noen faste spill i programmet (turneringer).

Må jeg ta med egne spill?

Svar: Nei, vi stiller med en god del spill, men vi ser veldig gjerne at deltagerne på arrangementet tar med sine egne spill og gjør dem tilgjengelig for spilling. Rent praktisk fungerer det slik at folk setter spillene sine på egne bord avsatt til dette. Så kan alle deltagerne på festivalen låne disse for å spille. Det er lurt å legge en navnelapp inni spillene du tar med, slik at ikke folk tar med seg feil spill hjem etterpå. Viktig: Hvis du låner spill, husk at dette er fra private samlinger. Behandle spillene pent og rydd tilbake på riktig plass når du er ferdig.

Hva vil det si å være med på en turnering?

Svar: Det betyr at du blir med på en uhøytidelig konkurranse i ett bestemt spill. Som regel blir det spilt en innledende runde og deretter en finale. Men det kommer helt an på hvilket spill det er turnering i. Dersom du er så heldig/dyktig at du vinner en turnering, vil du få en premie på premieutdelingen. Det er gratis å være med på turneringer så lenge du har betalt deltakeravgift eller dagspass.

Hvordan melder jeg meg på en turnering?

Svar: Dersom du vil være sikker på å få plass i en eller flere turneringer, er det lurt å sende en forhåndspåmelding til oss. Skriv en e-post der du skriver navnet ditt og hvilke turneringer du ønsker å melde deg på i. Da vil du være sikret plass. Det er også mulig å melde seg på turneringene på stedet, dersom det er ledig plass. Det vil ligge påmeldingslister i lokalet.

NB. Fullstendig turneringsprogram vil offentliggjøres på denne siden nærmere arrangementet.

Jeg er usikker på om jeg kan reglene godt nok til å være med i en turnering. Hva bør jeg gjøre?

Svar: Hver turnering har en egen spilleder som har ansvar for å gjennomføre turneringen. Forhør deg med han/henne. Mange av turneringsspillene er så enkle at du kjapt kan lære deg reglene godt nok til å spille i turneringen, mens andre kan være for avanserte til at det er lurt å delta uten forhåndserfaring. Det vil bli opplyst på forhånd om det vil bli gitt opplæring i hvert enkelt turneringsspill.

Hvordan fungerer premieutdelingen og hva kan man vinne?

Svar: Våre sponsorer forsyner oss med en rekke forskjellige brettspill. Disse blir satt på et eget premiebord. Under premieutdelingen vil de forskjellige turneringsvinnerne kunne hente premier i prioritert rekkefølge. Det vil også deles ut premier trukket tilfeldig blant de som var tidlig ute for å melde seg på. I tillegg trekker vi ut tilfeldige vinnere av frispill gjennomført under hele helgen (gitt at disse spillene har blitt registrert).

Til hvilket kontonummer skal jeg betale?

Svar: Betalingen skal skje til kontonummer 3201.63.39112. Du kan også betale med Vipps til 88475 som er nummeret til Alea Jacta Est. Husk å merke betalingen med fullt navn.

Hva slags regler innebærer Magic?

Her er kopi av skriv fra arrangør André Sahlman Hanssen:
Magic:the Gathering er et tradeable collectable card game (TCCG).
Hva?
Et spill med “Magic:the Gathering – Commander” er et sosialt og politisk kortspill.
Commander er multiplayer.
Bord?
Vi spiller etter bord med fire til seks eller flere spillere, ved spesielle anledninger kan det være flere. Mulighetene er åpne.
Antall bord er avhenging av antall deltakere. Deltakerne oppfordres til å være med å bestemme hvordan bordet/-ene settes opp.
Hver spiller bør ha en tilgjengelig spillflate på ca 80x50cm.
Hva bør jeg ta med?
Lederkortet ditt blir kalt din “commander”.
Din commander bestemmer hvilke ressurser du kan bruke, og dermed hvilke andre kort du kan bruke.
Commanderen kan spilles flere ganger med en økende grad av “penalties”.
Deltakerne bringer sitt eget deck, på 100 kort med et utvalgt leder-kort som definerer hvordan du kan bygge decket ditt (at alle bygger etter samme byggeregler er en forutstening).
De fleste kortene er lov å ha med i decket ditt, men kun ett av hvert “navne”-kort. “Vanlig resurss”-kort er unntaket. Så her kan en være kreativ med å lage et deck med et personifisert utvalg.
Varighet?
Et spill kan vare alt fra 20/30minuter til 1/2-timer, kanskje lengre. Tiden et spill tar, er avhenging av erfaringen til spillerene og deres kjenskap til sitt eget deck.
Regler?
Vanlige regler. Det oppfordres til å følge normale spilleregler for frispill.
Deckbygge regler?
Vi benytter oss av den offisielle ban-listen (mtgcommander.net)
Eier du kortet kan du spille med det. Ingen proxier.
Commander-formatet passer for de som ønsker å slå av et kortspill med venner eller nye venner. Commander legger opp til diskusjon og interaktivitet. Litt også med å ha det sosiale-aspektet i hodet gjennom hele spillet. Gjerne før og etter også.
Commander er et lavterskel alternativ hvor veien er målet.
Ingen tidsfrister.
Premier/give-aways blir delt ut tilfeldig etter at spillet er ferdig, eller under. Det oppfordres til å dele/bytte etter at spillet er ferdig.
Dette for å unngå “unødige” forstyrrelser.
Deltakerne oppfordres spillene å ta med snacks og drikke.
Tar spillet lengre tid, bestemmer bordet selv om pauser for å “strekke på beina” eller skaffe seg næring for å fortsette.

Comments are closed.